Меню

Супа с картофи, бекон и кашкавал

11 февруари 2019 | 06:45 | Илияна Николова
Добави в любими
6 резена бекон
1 и ½ чаени лъжици зехтин
½ чаша ситно нарязан лук
½ чаша нарязани моркови 
1 стрък целина, нарязан 
4 чаши пилешки бульон, разтворен
4 чаши нарязани на кубчета картофи 
1/8 чаена лъжичка стрита суха люта чушка 
½ чаша настърган кашкавал по избор 
1-2 щипки сол
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Запържете бекона, докато стане хрупкав. Отцедете го върху кухненска хартия. Междувременно пригответе зеленчуците. Загрейте зехтина в тенджера. Запържете зеленчуците за няколко минути. Добавете бульона. Оставете го да заври и прибавете картофите. Намалете температурата. Варете, докато картофите омекнат. След това добавете и настъргания кашкавал заедно с бекона. Овкусете със сол и подправки по избор.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай