Меню

Ябълков пай по немска рецепта

27 февруари 2019 | 06:53 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 яйца 
1 чаша зехтин/ олио 
2 чаши захар
2 чаени лъжици канела 
½ чаена лъжица сол 
2 чаши брашно
1 чаена лъжичка сода
1 ванилия 
4 чаши ябълки, обелени и нарязани
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете мазнината с яйцата и разбийте с миксер. Добавете захарта, ванилията и отново разбийте. Отделно смесете или пресейте заедно сухите съставки. Много бавно добавете сухата смес към сместа с яйцата. Разбъркайте с дървена лъжица, защото сместа ще стане много гъста за миксер.

Подредете ябълките в леко намазнена тава за печене. Залейте ги с тестената смес. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 45 минути или до златисто. Сервирайте с топка сладолед.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай