Меню

Френска пролетна супа

27 май 2019 | 06:22 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
¼ чаша масло
500 г праз, нарязан на ситно 
1 глава кромид, нарязан
2 л вода
3 големи картофа, нарязани
2 големи моркова, нарязани 
2-3 стръка аспержи, нарязани на едро 
1/3 чаша суров ориз 
4 чаени лъжици сол (или на вкус) 
500 г пресен спанак 
1 чаша готварска сметана
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в голяма тенджера. В него запържете праза и кромида. Добавете водата в тенджерата. В нея сварете картофите, ориза, морковите, аспержите. Овкусете със сол. Оставете да кипне, намалете котлона и оставете да къкри за 30 минути, докато зеленчуците и ориза омекнат.

Добавете сметаната към супата и разбъркайте. Прибавете спанака и гответе още 5 минути преди да свалите от огъня.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай