Меню

Запечена паста по рецепта на Дженаро Конталдо

19 юни 2019 | 07:31 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г шунка
300-400 г паста спирала
1 с.л. масло
настърган пармезан – още 3 различни вида сирена по ваш избор
всяко около 80-100 г
50 г счукани орехи
70 г настърган пармезан за поръсване
зехтин
сол, черен пипер на вкус
40 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Сварете пастата според инструкциите на опаковката. В добре загрят тиган разтопете маслото и сложете в него нарязаната на малки парчета шунка. След като стане леко златиста (но не препържена), нарежете на кубчета сирената (освен пармезан може да добавите и синьо сирене, камамбер и друго любимо), а пармезанът трябва да е настърган. Прибавете ги към шунката, ако е необходимо прибавете и 1-2 с. л. от водата, в която сте варили пастата. Когато сирената се разтопят прибавете и пастата.

Овкусете със сол и черен пипер. Намаслете една тавичка и ги прехвърлете в нея. В купичка комбинирайте останалия настърган пармезан с малко зехтин и счуканите орехи. Разбъркайте ги добре и поръсете с тях пастата. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Снимки: iStock; Instagram

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай