Меню

Немска картофена салата

24 септември 2020 | 15:46 | Михаела Лазарова
4 от 4 гласа
Добави в любими
1 и 1/2 кг картофи
500 г бекон
1 голяма глава лук
1/4 чаша оцет
1/4 чаша зехтин
1 с.л. захар
1 с. л. дижонска горчица
сол, черен пипер на вкус
зехтин
магданоз
40 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Сварете картофите като за картофена салата, след което ги прецедете. Нарежете бекона на не много малки парчета и го запържете до златисто в добре загрят тиган със съвсем малко зехтин. Когато е готов го отделете върху кухненска хартия, за да се отнеме излишната мазнина. В същия тиган задушете нарязания лук. Като поомекне прибавете към него оцета, захарта, сол, черен пипер и горчицата. Разбъркайте добре, за да се комбинират вкусовете и за да не остане захарта на кристали. С този дресинг залейте картофите, добавете бекона, разбъркайте и сервирайте. За финал поръсете с малко магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай