Меню

Карамелизирани орехи с канела за Коледа

15 декември 2019 | 06:47 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
1 белтък 
1 супена лъжица вода
500 г орехи
1 чаша захар
¾ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица канела
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 120 градуса. Подгответе тава за печене и я намажете с олио.

В голяма купа смесете разбития белтък и водата. В отделна купа смесете захарта, солта и канелата. Оваляйте добре орехите в белтъка с водата, след това в сухите съставки, за да полепнат добре. Разпръснете ги в тавата и печете за 1 час, като наблюдавате през 15 минути да не изгорят.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай