Меню

Коледен фъдж с бял шоколад, орехи и червени боровинки

15 декември 2019 | 17:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаена лъжица масло
550 г бял шоколад, натрошен или на парченца
400 мл подсладено кондензирано мляко
75 г масло 
2 чаени лъжици есенция ром
1 чаена лъжица течна ванилия
¼ чаена лъжица индийско орехче 
120 г сушени червени боровинки 
120 г орехи, натрошени
40 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Намажете тава за печене с 1 чаена лъжица масло. Смесете шоколада, кондензираното мляко и 75 г масло в купа в микровълновата. Загрейте, докато шоколадът се стопи, но без да завира. Ако не искате да рискувате, загрейте съставките на водна баня.

След като шоколадът е разтопен и кремообразен, добавете към него ванилията, есенцията ром, индийското орехче и разбъркайте добре. Добавете боровинките и орехите. Излейте сместа в правоъгълната тава, която сте подготвили предварително. Охладете фъджа в в хладилник за 8 часа. Преди да сервирате сладкиша го нарежете на малки правоъгълници.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай