Меню

Пилешко в глинен гювеч

23 февруари 2020 | 05:29 | Михаела Лазарова
4 от 3 гласа
Добави в любими
1 кг пилешко месо по ваш избор без кости, нарязано на хапки
500 г пресни печурки
150-200 г манатарки/гъби шийтаке 
1/2 чаша бяло вино
1/2 чаша вода
зехтин
сол, черен пипер на вкус 
7-8 скилидки чесън 
1 ч.л. червен пипер
2 моркова
2-3 червени чушки, може и люти
За маринатата:
1 чаша бяло вино
2 с.л. соев сос
черен пипер
110 мин

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Сложете в купа съставките за маринатата, след което месото и го оваляйте добре. Нека престои в нея около 15 – 20 минути. Ако ползвате и сухи гъби, накиснете предварително в топла вода, за да омекнат. След това може да ги нарежете на по-едро. Загрейте дълбок тиган и запържете пилето в него до златисто, след което го прехвърлете в глинения съд. Добавете гъбите, виното, 1/2 чаша вода, соевия сос, сол, черен пипер на вкус, целите скилидки чесън, червения пипер, нарязаните гъби и чушки. Печете на 180 – 200 градуса, за около 60 – 90 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай