Меню

Шоколадова торта с орехов блат без брашно

1 април 2020 | 05:37 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
300 г смлени или счукани орехи, но не на фино брашно
250 г кокосова захар
6 големи яйца
За крема:
300-400 г фъстъчен тахан или масло, може да ползвате и лешников, бадемов
2 с.л. натурално какао
няколко капки ром
мед на сладост
2 с.л. кокосово масло
45 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Жълтъците се разбиват добре заедно със захарта. Към тях се прибавят счуканите орехи. Отделно направете на твърд сняг белтъците и постепенно ги прибавете към останалите съставки. Бъркайте бавно и внимателно с помощта на шпатула. Полученото тесто се изсипва в намаслена тава или такава, чиито дъно и стени сте покрили с хартия за печене. Може да ползвате кръгла тава с диаметър 16-20 см. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. За крема комбинирайте съставките. Когато тортата се охлади, сложете я в подходяща чиния и намажете с глазурата.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай