Меню

Козуначен пудинг с ябълки и ядки

10 април 2020 | 11:39 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 малък козунак
2 големи ябълки
150 г едро счукани орехи
150 г стафиди
2 и 1/2 чаши прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
4-5 яйца
1 с.л. канела
щипка индийско орехче
3 прахчета ванилия
За поръсване:
5 с.л. захар
2 с.л. канела
40 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Нарежете козунака на кубчета или го накъсайте на не много големи парчета и го сложете в тава за печене, предварително леко намаслена. Ябълките се почистват, обелват и нарязват на кубчета с размер около 1,5 см, след което се прибавят към козунака заедно с орехите и стафидите. Разбийте млякото, яйцата, ванилията, индийското орехче и захарта. Залейте с тази смес козунака и изчакайте около 15 минути преди да го сложите във фурната. Преди да го изпечете комбинирайте захар на кристали с канела и поръсете. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса докато се получи златиста коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай