Меню

Пълнозърнеста основа за пица

10 април 2020 | 05:14 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 и ½ чаени лъжици суха мая
225 мл топла вода
225 г пълнозърнесто брашно
4 супени лъжици пшеничен зародиш
1 чаена лъжица сол
1 супена лъжица мед
60 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. В малка купа размийте маята с топлата вода. Оставете я да шупне за 10 минути. Отделно в голяма купа смесете брашното, пшеничения зародиш и солта. Направете кладенче в средата. Прибавете меда и шупналата мая. Разбъркайте добре, докато се смесят добре съставките. Покрийте и оставете на топло да втаса.

Търкаляйте тестото върху набрашнена повърхност, за да го омесите и да се уверите, че след натиск се връща обратно. Това значи, че е готово.

Разстелете тестото в тава за печене на пица като го разтеглите с пръсти. Печете в загрята фурна за 5-10 минути, докато добие лека хрупкавост. Извадете от фурната. Подредете избраната от вас плънка върху пицата и върнете във фурната за още 10-15 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай