Меню

Спагети с бекон и чесън

26 май 2020 | 05:27 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
450 г спагети
¼ чаша зехтин
8 резена бекон, нарязани
4 скилидки чесън, пресован
½ чаша пресен магданоз, ситно нарязан
30 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сварете спагетите в подсолена вода. Разбърквайте ги през цялото време, докато се сварят напълно. Отцедете и оставете настрана. Междувременно загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. В него запържете бекона за около 3-4 минути. Добавете чесъна и продължете да пържите, докато омекне, а беконът стане хрупкав или за около 5 минути. Добавете пастата в тигана и разбъркайте, така че вкусовете да се смесят.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай