Меню

Туршия от пълнени камби

22 септември 2010 | 14:22 | Аз жената
3 от 2 гласа
Добави в любими
6 кг по-едри камби 
2 средно големи зелки 
1 кг моркови 
3-4 глави целина 
по 1/2 кг червени и зелени пиперки 
2-3 връзки магданоз 
вишневи или дюлеви листа

За саламурата: 
3 л оцет 
3 л вода 
4 кафени чашки сол
240 мин

  • Порции: 15-20

Продукти
Приготвяне

Камбите се измиват и изчистват от семето. Посоляват се отвътре и се оставят за няколко часа. 

Нарязват се на ситно зелките, морковите, целината, пиперките и магданозът. Посоляват се на вкус, разбъркват се и се слагат в голяма тава или тенджера. Притискат се с тежест и се оставят да престоят 1 нощ.
На другия ден зеленчуците се изстискват и се натъпкват в камбите. За капачета се слагат колелца от морков. Нареждат се в буркани. Между пиперките се слагат вишневи или дюлеви листа.
Сварява се саламурата. След като изстине напълно се заливат камбите и бурканите се запечатват.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай