Меню

Сладкиш с ягоди и овесени ядки

29 юни 2020 | 05:38 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
125 г брашно 
220 г кафява захар 
60 г овесени ядки 
½ чаена лъжица канела 
1 щипка индийско орехче 
110 г масло 
1 щипка сол
1 кг ягоди, нарязани 
100 г пудра захар 
2 супени лъжици царевично нишесте 
225 мл вода
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете брашното, овесените ядки, кафявата захар, канелата и индийското орехче. Внимателно добавете и маслото, като разбърквате, така че да се получат едри лепкави трохи. Притиснете половината от сместа към дъното на намазана с малко мазнина тава. Разпръснете нарязаните ягоди отгоре.

В тиган смесете захарта с нишестето. Добавете водата. Оставете да заври на средна температура. Разбърквайте за около 2-3 минути и залейте ягодите с течността. След това разпръснете отгоре останалата част от трошливата смес. Печете за 1 час. Сервирайте сладкиша след като е изстинал.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай