Можете да изберете прясно филе от сьомга или пушено. Ако имате пушено няма да ви се налага да го печете, а ще можете директно да го поставите в сандвича.

Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна към висока температура. В нея запържете до кафяво бекона за 10 минути. Отцедете го от мазнината върху хартия. Загрейте тиган с ребра или скара на средна температура. Леко намажете с мазнина. Запечете филето от сьомга от двете страни по няколко минути. Рибата е готова, когато кожата ѝ се отделя лесно от месото, а то се разпада на ивици при натиск.

В купа разбъркайте заедно майонезата, копъра, лимоновата кора. Намажете със сместа долната страна на всяка питка. Върху нея подредете парче сьомга, 2 резена домат, 2 резена бекон, 1 листо маруля и похлупете с капачето на хлебчето.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още: