Меню

Гювеч с патладжан и нахут

13 юли 2020 | 05:14 | Михаела Лазарова
4 от 3 гласа
Добави в любими
1 кг патладжани
2 глави лук
4-6 червени чушки
2-3 моркова
6 скилидки чесън
2 дафинови листа
1 и 1/2 ч.л. пушен червен пипер
1 ч.л. сушен риган
400 г домати от консерва
600 г нахут от консерва, отцеден
1/2 ч.л. куркума
сол, черен пипер на вкус
зехтин
60 мин

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

Нарежете патладжана на кубчета, посолете го леко и го оставете в гевгир за поне 20-30 минути да се изтече горчилката. Лукът, чушките, морковът и чесънът се нарязват на ситно и заедно с подправките се задушават в добре загрята мазнина. След това се добавя патладжанът, доматите и нахута. Когато гювечът заври, засечете 10 минути. След това го прехвърлете в тава и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30-45 минути. Поръсете гювеча със свеж магданоз и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай