Меню

Чесново хрупкаво пилешко

14 юли 2020 | 10:18 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
¼ чаша зехтин
2 скилидки чесън, пресован 
¼ чаша хлебни трохи (овкусени) или галета 
¼ чаша настърган пармезан 
4 броя пилешки гърди без кост, нарязани на половини
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. В тиган загрейте зехтина и в него задушете чесъна за няколко минути на слаб огън. Прехвърлете чесъна в отделна плитка купа.

Смесете хлебните трохи или галетата с пармезана в още една отделна купа. Потопете пилешките гърди в сместа със зехтина и чесъна, след това оваляйте в галетата, докато се покрият напълно. Накрая прехвърлете пилешкото в плитка тава за печене. Печете до златисто в загрятата фурна за около 35 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай