Меню

Домашен шоколадов сладолед на клечка

12 август 2020 | 05:49 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
100 г захар
2 супени лъжици царевично брашно
2 супени лъжици какао
600 мл прясно мляко
1 чаена лъжица ванилия
15 г масло
4 супени лъжици шоколадови парченца, настъргани или готови
4 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Смесете захарта, царевичното нишесте, какаото и млякото в тенджера на средна температура. Оставете да заври. Разбърквайте постоянно и когато сместа се сгъсти свалете от котлона. Добавете ванилията и маслото. Разбъркайте. Прехвърлете в друга купа и охладете на стайна температура, а после и в хладилник за около 20 минути. Добавете шоколадовите парченца или стърготини към охладената смес. Разбъркайте. Разпределете я в малки купички или чашки. Пъхнете във фризера за 20-30 минути. След като сместа е леко замръзнала поставете по една клечка във всяка купичка или чашка. Върнете във фризера и замразете за 4 часа.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай