Меню

Мексиканска салата с царевица

19 август 2020 | 05:05 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г царевица от консерва
1 голяма бучка масло
2 стрити скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
1/4 чаша майонеза
1/4 чаша заквасена сметана или кисело мляко
1/2 чаша настърган пармезан
1 люта чушка халапеньо или друг сорт по ваш избор
1 малка глава червен лук
2-3 с.л. сок от лайм
15 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в добре загрят тиган и сложете чесъна. Разбъркайте няколко пъти и добавете отцедената и изплакната в гевгир царевица. Чесънът не бива да загаря. Овкусете със сол и черен пипер. Когато царевицата стане леко златиста може да я прехвърлите в купа. Сложете към нея майонезата, сметаната, пармезана, лука, лимоновия сок, чушката. Разбъркайте и сервирайте.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай