Меню

Трюфели с черен шоколад и ванилия

31 август 2020 | 05:26 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
350 г черен шоколад, начупен 
5 супени лъжици течна сладкарска сметана
1 чаена лъжица течна ванилия 
Какао за овалване
4 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В тенджера на средна температура смесете шоколада и сметаната. Гответе с постоянно разбъркване, докато шоколадът се разтопи напълно и се смеси със сметаната до хомогенна смес. Свалете от котлона. Овкусете с ванилията и разбъркайте. Излейте сместа в друга купа и охладете в хладилник за час – час и половина. Ако е нужно оставете в хладилника и за два часа. Оформете малки топки с ръце. Оваляйте ги в какао или шоколадови пръчици. Охладете отново за 2 часа преди сервиране. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай