Меню

Шоколадов кекс с цвекло и ванилия

5 септември 2020 | 05:29 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
250 г сварено цвекло от буркан, отцедено 
½ чаена лъжица ванилия
300 г пудра захар
250 г олио
3 яйца
225 г брашно
1 и ½ чаени лъжици сода
¼ чаена лъжица сол
6 супени лъжици какао
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с мазнина и поръсете с брашно форма за кекс. В голяма купа разбийте с миксер пасираното предварително цвекло, яйцата, ванилията, олиото и захарта. В отделна купа пресейте брашното, содата, солта и какаото. Добавете ги към мокрите съставки и отново разбийте с миксер до хомогенна смес. Излейте тестото в подготвената форма и печете в загрятата фурна за около 30 минути или до суха клечка. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай