Меню

Кекс със смокини без глутен

23 септември 2020 | 04:49 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1/4 чаша олио
1/4 чаша мед
3 яйца
1 и 1/4 чаши бадемово брашно
1/4 чаша брашно от киноа
3/4 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела
10-12 добре узрели смокини
40 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В купа разбийте яйцата заедно с меда и олиото. Добавете към тях сухите съставки. Трябва да се получи гладко тесто. Изсипете го във форма за кекс с незалепващо покритие или сложете в тавата предварително хартия за печене. След това подредете нарязаните наполовина смокини и леко поръсете с мед. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути. Когато сладкишът се изпече, отново го поръсете с мед. Изчакайте да изстине добре и тогава го махнете от формата за печене. По желание вместо с мед може да поръсите с пудра захар.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай