Меню

Лесен шоколадов фъдж с ядки

26 септември 2020 | 11:55 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г подсладено кондензирано мляко
300 г натурален шоколад
1 с.л. неподсладено какао на прах
30 г стафиди, накиснати в коняк  – по желание
80 г нарязани сурови или печени (без сол) ядки по ваш избор
1 ч.л. ванилова есенция
15 мин

  • Порции: 10-14

Продукти
Приготвяне

Начупете шоколада и го сложете в малка тенджера заедно с млякото. Разтопете на тих огън, за да не загори сместа. Добавете какаото и ванилията. Когато се получи хомогенна смес, може да добавите ядките и сушените плодове. Шоколадовата смес се изсипва в подходяща тавичка, върху която сте сложили предварително свежо фолио. Така след това ще ви бъде по-лесно да извадите десерта. Охладете в хладилник за около 1 – 2 часа. Нарежете фъджа на блокчета и хапвайте с удоволствие.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай