Меню

Маринована салата с боб и царевица

27 октомври 2020 | 05:02 | Илияна Николова
Добави в любими
¼ чаша вода 
400 г зелен фасул 
400 г царевица от консерва, изплакната 
400 г боб от консерва, изплакнат 
300 г домати от консерва, нарязани 
4 стръка целина, нарязана 
1 зелена чушка, нарязана
1 червена чушка, нарязана
1 глава лук, нарязан 
¾ чаша бяла захар
½ чаша зехтин
1 чаена лъжица сол 
1 чаена лъжица черен пипер
30 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Кипнете водата в тенджера. В нея сварете зеления фасул, докато омекне за 10 минути. Отцедете и охладете под течаща студена вода. 

Прехвърлете фасула в голяма купа. Към него добавете царевицата, боба, доматите, целината, чушките и лука. 

В отделна купа смесете оцета, захарта, зехтина, солта и пипера. Разбъркайте добре. Залейте зеленчуците с маринатата. Покрийте и оставете да се охлажда в хладилник за 4 часа преди да сервирате. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай