Меню

Есенна крем супа с тиква и ябълка

25 октомври 2020 | 07:36 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици олио
1 глава лук, нарязан
1 супена лъжица паста къри
600 г тиква на кубчета
1 ябълка, обелена и нарязана 
2 домата, обелени и нарязани 
1 литър зеленчуков бульон
2 супени лъжици пресен кориандър 
Сол и черен пипер на вкус 
Листа пресен кориандър за сервиране
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в голяма тенджера. Запържете лука за 5 минути, докато омекне. Добавете кърито и разбърквайте за 3-4 минути. Добавете тиквата и разбъркайте. Добавете ябълката и доматите. Залейте с бульона. Оставете да заври. Намалете котлона, покрийте и варете 25 минути, докато тиквата омекне. 

Оставете леко да изстине. Пасирайте супата до гладка смес. Отново върнете на котлона и загрейте. Добавете пресния кориандър, солта и пипера. Разбъркайте. Сервирайте поръсена с още листенца кориандър. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай