Меню

Бонбони с крема сирене и шоколад

28 октомври 2020 | 09:44 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300  г натурален шоколад
400 г крема сирене
4 с.л. пудра захар или повече ако обичате да ви е сладко
1 ч. л. екстракт от ванилия
60 мин

  • Порции: 10-15

Продукти
Приготвяне

Разбийте с миксер захарта и крема сиренето, докато се получи пухкава смес. Шоколадът се разтапя на водна баня, но не бива да бъде врял, а да е на стайна температура. Прибавете го към сместа с крема сирене и не забравяйте и ванилията. Получената смес се покрива с фолио и се оставя в хладилник за поне 20-30 минути, за да стегне добре. След това се оформят бонбони, като големината им е по ваше желание. Оваляйте ги в ядки, натурално какао. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай