Меню

Пилешка салата с кашу и стафиди

15 ноември 2020 | 04:55 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
450 г пилешки гърди, сварени и накъсани 
2 стръка целина, нарязана
100 г стафиди
100 г печено кашу
220 г майонеза
1 супена лъжица къри на прах
1 морков, настърган
200 г кисели краставички, нарязани
1 скилидка чесън, пресован
1 чаена лъжица лимонов сок
Сол и черен пипер на вкус 
Червен пипер на вкус
45 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете пилешкото с целината, стафидите, кашуто, моркова и краставичките. В отделна купа направете дресинга, като разбъркате кърито с майонезата. След като се смесят добре добавете и чесъна, и лимоновия сок. Добавете и двата вида пипер и солта. Разбъркайте.

Залейте салатата с дресинга и разбъркайте добре, докато полепне навсякъде.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай