Меню

Кейк с джинджифил

24 ноември 2020 | 04:46 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г захар 
200 г маргарин 
4 яйца 
350 г брашно от спелта 
1 пак. бакпулвер 
1 пак. ванилия 
1 ч. л. смлян карамфил 
1 ч. л. канела 
1 ч. л. смлян кориандър 
1 ч. л. смлян джинджифил 
3 с. л. какао на прах
60 мин

  • Порции: 10-15

Продукти
Приготвяне

Захарта и маргаринът се бъркат с миксер, докато се превърнат на крем, след което яйцата се добавят едно по едно. Брашното се разбърква с бакпулвера, добавя се заедно с останалите продукти и се разбиват добре. Тестото се слага в подмазана форма за кекс, която се поставя в предварително загрята фурна. Пече се 45 минути на 190 градуса. По желание се поръсва с пудра захар.

Снимка: istock 

Рецептата е част от книгата „Магазинчето за прежда и чудеса“ – Мануела Инуса

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай