Меню

Печени сарми с кайма и кисело зеле

6 декември 2021 | 13:17 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
1 кисела зелка 
400 г ориз 
250-300 г кайма 
1 морков
1 стрък праз 
½ чаша олио 
Сол на вкус
Червен пипер на вкус 
Черен пипер на вкус 
1 щипка джоджен
1 щипка чубрица
120 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте олиото в тенджера. В него задушете лука, моркова, праза. Разбъркайте. Добавете каймата и разбъркайте добре, докато стане на малки парченца. След като се запържат добре добавете ориза и разбъркайте. След като стане полупрозрачен, овкусете с червен пипер и добавете 1 чаша вода. Оставете да ври, докато оризът абсорбира водата.

Навийте сармите, като във всяко листо слагате по 1 супена лъжица от сместа. Подредете сармите в тава, намазана с олио. Полейте ги с още малко олио отгоре. Покрийте с няколко зелеви листа, за да не изгорят. Налейте малко вода в тавата. Печете на 180 градуса за около 1 час или докато оризът омекне напълно.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай