Пуснете фурната на силна температура. В тава с фолио разпръснете овесените ядки. Запечете ги за няколко минути, като ги разбърквате от време на време, докато покафенеят леко. Извадете ги и ги оставете да изстинат.

Поставете изварата в купа. Разбийте с миксер, за да стане пухкава. Добавете меда и уискито. Разбийте с миксера. Накрая добавете 4 супени лъжици от овесените ядки.

Запазете малко малини за декорация. Останалите подредете на дъното на чаши за крем. След това напълнете от сместа, след това отново подредете слой малини, после пак крем. За финал оставете място за декорация с малини, които да са най-отгоре. Поръсете отгоре и с останалите овесени ядки.

Охладете в хладилник за 1 час преди да сервирате.

Вижте още: