Меню

Пилешки крилца с медено-пикантен сос

27 февруари 2021 | 06:13 | Илияна Николова
Добави в любими
475 мл течна сметана
2 супени лъжици лют червен сос 
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица черен пипер 
1 чаена лъжица чесън на гранули
1 чаена лъжица ситно нарязан пресен лук
20 броя пилешки крилца
85 г корнфлейкс, натрошен
60 г брашно
70 г царевично нишесте
1 щипка сол и черен пипер на вкус
350 г мед
1 супена лъжица чили на люспи
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разбийте заедно сметаната, лютия сос, 1 чаена лъжица сол, 1 чаена лъжица пипер, лука, чесъна в купа. Излейте в плик с плътно затварящ се механизъм. Поставете вътре крилцата, затворете и разклатете много добре, за да полепне добре маринатата върху месото. Охладете в хладилник за няколко часа или за през нощта.

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с мазнина тава за печене. В купа смесете корнфлейкса, брашното, царевичното нишесте, солта, пипера. Извадете крилцата от плика и ги оваляйте добре в подготвената смес така, че да полепне навсякъде.

Подредете крилцата в тавата. Печете в загрята фурна за 40 минути. Междувременно разбъркайте меда и чили люспите, за да направите медено-пикантен сос. Загрейте меда с чилито в тенджера на котлона на средна температура. След като извадите крилцата от фурната ги залейте със соса.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай