Меню

Ягодов крамбъл

23 март 2021 | 07:29 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
125 г брашно
220 г кафява захар
60 г овесени ядки
½ чаена лъжица канела
1 щипка индийско орехче
110 г масло
1 щипка сол
1 кг ягоди, нарязани на резени 
100 г пудра захар
2 супени лъжици царевично брашно
225 мл вода
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Пресейте брашното, кафявата захар, стритите овесени ядки, индийското орехче, канелата. Разтопете маслото. Добавете го към сухите съставки и омесете с ръце или с лъжица, докато се получат трохи. Притиснете половината от сместа на дъното на намазнена тава. Подредете ягодите върху блата.

В тенджера на средна температура смесете захарта с царевичното брашно. Добавете водата и оставете да заври. Гответе за няколко минути с разбъркване, докато се разтворят. Излейте сместа върху ягодите. Поръсете с останалата част от сместа с овесените ядки. Печете в загрята фурна за 1 час. Сервирайте с топка сладолед или бита сметана.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай