Меню

Двойно шоколадови сладки

20 март 2021 | 05:18 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г меко масло 
1 ч.ч. бяла захар
1/2 ч.ч. кафява захар
2 яйца
2 чаени лъжички екстракт от ванилия
2 ч.ч. брашно
2/3 ч.ч. неподсладено какао на прах
3/4 чаена лъжичка сода за хляб
1/4 чаена лъжичка сол
250-300 г начупен шоколад по ваш избор
85 мин

  • Порции: 15-20

Продукти
Приготвяне

В дълбока купа с помощта на миксер разбийте захарта и маслото, докато стане леко пухкава смес. Яйцата се добавят едно по едно, като след всяко разбивате добре. След това се слага и ванилията. В отделна купа се разбъркват сухите съставки, след което се смесват с течните до получаването на хомогенна смес. Накрая се слага шоколадът и всичко се разбърква с шпатула. Покрийте тестото с фолио и го сложете в хладилника за 1 час. След това се оформят малки купчинки, като може да ползвате лъжица за сладолед, за да ви бъде по-лесно. Поднесете ги в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути. Така ще станат меки и вкусни.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай