Меню

Тиквен пай с ядки пекан

26 март 2021 | 07:49 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 брой маслено тесто за пай
2 яйца
100 г захар
110 г тъмнокафява захар + 4 с.л. 
1 супена лъжица брашно
1 чаена лъжица канела 
¼ чаена лъжица индийско орехче
¼ чаена лъжица джинджифил на прах
½ чаена лъжица сол
500 г тиквено пюре 
400 г подсладено кондензирано мляко
30 г масло
1 супена лъжица портокалови корички 
80 г ядки пекан на половини
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Смесете яйцата, захарта, брашното, подправките и солта. Добавете тиквеното пюре, предварително сварено и пасирано. Може да използвате и готово. Добавете млякото. Смесете добре с миксер.

Загрейте фурната на 230 градуса. В намазана с мазнина тава поставете тестото. В него излейте сместа. Печете за 10 минути на силна фурна. След това намалете на 180 градуса и печете още 50 минути.

Извадете от фурната. Подредете отгоре ядките пекан. Печете за още 10 минути. За да направите топинг, смесете маслото, 1 супена лъжица портокалови корички, 4 супени лъжици тъмнокафява захар и още няколко ядки пекан (количество по желание). Разбийте добре и залейте сладкиша.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай