Меню

Спагети Неаполитана

16 май 2021 | 05:23 | Илияна Николова
Добави в любими
1 кг белени домати
1 глава червен лук, нарязан
4 супени лъжици зехтин
1 щипка сол
1 щипка черен пипер 
1 щипка захар 
1 връзка пресен босилек, ситно нарязан
350 г спагети
Пармезан за поръсване, настърган
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Потопете доматите във вряща вода за няколко секунди. След това веднага ги сложете в ледена вода или в купа с лед. Обелете ципата им. Почистете семената и ги нарежете.

Нарежете лука. Загрейте зехтина и го задушете в него. Добавете доматите. Овкусете с подправките и захарта. Разбъркайте. Гответе около 15 минути. След това прибавете и ситно нарязания босилек. Разбъркайте и оставете настрана.

Кипнете подсолена вода. Сварете спагетите. След като са готови ги отцедете. Добавете ги към соса в тигана. Върнете тигана на котлона и разбъркайте за 2-3 минути да се смесят вкусовете.

Сервирайте спагетите поръсени с пармезан.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай