Меню

Рецепта за дораяки – японски палачинки

14 май 2021 | 09:46 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
180 мл вода или прясно мляко
240 г брашно
150 г пудра захар
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. мед
Няколко капки олио
40 мин

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

В купа комбинирайте брашното, пудрата захар и бакпулвера. Разбъркайте, след което добавете яйцата, меда и водата/млякото, олиото. Разбъркайте добре, докато се получи гладка смес. По желание може да я оставите да си почине 20 минути.

Загрейте добре тигана, в който ще печете палачинките и до намажете с малко олио, може да ползвате кухненска хартия. С помощта на черпак оформете малки пухкави палачинки. Изпечете ги добре от двете страни. След това намажете една от готовите палачинки със сладко, шоколад и поставете върху нея друга. Слепете по този начин и останалите.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
titia ( преди 2 години )
na vkus mi se polu4avat , no pri pe4eneto leko po- razli4en cviat imat moite
отговор Сигнализирай за неуместен коментар