Меню

Пилешки крилца с пармезан и чесън

24 юни 2021 | 05:17 | Михаела Лазарова
3 от 2 гласа
Добави в любими
1 кг пилешки крилца
Сол, черен пипер на вкус
125 г масло
¼ ч.ч. настърган пармезан
4 стрити скилидки чесън
1 ч.л. сладък или пушен червен пипер
Няколко стръка наситнен магданоз
60 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Крилцата се овкусяват леко със сол и черен пипер. Внимавайте със солта, защото пармезанът е солен. Сложете ги в тава върху хартия за печене и печете от двете страни до готовност, около 30-40 минути. Малко преди да ги извадите от фурната, разтопете маслото и го сложете в купа. Не бива да е вряло. Добавете към него чесъна, пипера, пармезана, магданоза и разбъркайте добре. Щом крилцата са готови ги сложете в тази смес и разбъркайте добре, за да се овкусят от всички страни. Сложете в чиния и поръсете с още малко пармезан. Сервирайте с гарнитура по ваш избор или ги хапнете просто ей така.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай