Шоколадът се разтапя на водна баня или в микровълнова фурна. Комбинирайте го със сиренето и разбийте с миксер. Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците се добавят към шоколадовата смес и отново се разбива с миксер. Отделно разбийте белтъците до твърд сняг. Постепенно и с внимателно бъркане с шпатула ги добавете към останалите съставки. Тестото се изсипва в леко намазнена форма за печене с диаметър 18 см, която е покрита на дъното и стените с хартия за печене. Формата се поставя в по-голяма тава, в която сте налели гореща, но не и вряща вода. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 15 минути, след това на 160 за още 15. Изключете фурната и оставете сладкиша да се пече така за още 15 минути. Преди да сервирате оставете да се охлади напълно. Може да поръсите с пудра захар, разтопен шоколад, плодове.

Снимка: iStock

Вижте още: