Меню

Панакота с ягоди

4 юли 2021 | 06:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 мл сладкарска сметана
4 и ½ супени лъжици захар
2 супени лъжици грапа или бренди 
½ чаена лъжица течна ванилия
1 пакетче желатин
300 г ягоди, нарязани
1 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сложете сметаната и захарта в дълбок тиган на слаб огън. Разбърквайте, докато се разтопят и смесят напълно. След като заври, оставете да къкри за 3 минути, като разбърквате постоянно. Добавете грапата и ванилията. Поръсете и с желатина. Разбърквайте, докато се разтвори в течността напълно. 

Излейте сместа в купички или формички. Покрийте ги с найлоново фолио и ги сложете в хладилника да престоят, докато се стегнат или за няколко часа. Извадете ги от хладилника. Поставете купичките в съд с вода, за да разхлабите леко крема, така че да може да излезе лесно от формата. След това обърнете купичките и извадете пана котата. Сервирайте я гарнирана с ягоди. 

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай