Меню

Пилешко с пресни картофи, увито в бекон

31 юли 2021 | 05:10 | Илияна Николова
Добави в любими
500 г пилешки гърди, нарязани 
150 г бекон
Сол и черен пипер на вкус 
1 глава лук, нарязан 
600 г пресни картофи
Микс от подправки:
2 супени лъжици босилек
2 супени лъжици риган
1 супена лъжица чесън гранули
1 супена лъжица сушен червен лют пипер 
1 супена лъжица черен пипер
1 чаена лъжица сол
75 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Увийте пилешките гърди с резените бекон. Опитайте се да покриете пилешкото максимално. Поставете месото в тава за печене. Поръсете с малко сол и пипер. Поръсете наоколо и със ситно нарязания лук. Поставете пресните картофи между пилешките гърди.

Смесете всички подправки за микса. Поръсете обилно както месото, така и картофите наоколо. Печете в загрята фурна за 1 час или докато беконът стане златист и с коричка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай