Az-jenata.bg започва нова кулинарна рубрика, която се казва „Вкуси света“. Всяка седмица ще публикуваме в рубриката по една рецепта на кулинаря Даниела Иванова.

Новото кулинарно предложение на Даниела е пълнена панирана круша със сирене Рокфор и желирано пюре от червено вино и круши. Продуктите в описанието са за 6 порции. Пълнеж: Намачкайте сиренето и прибавете сметаната, нарязаните на средно орехи и лук. Оставете в хладилника. 

Крушите: Изберете сорт круши, които са по-твърди и търпят термична обработка. Обелете 6 круши деликатно. Отрежете дъното и ги издълбайте. Пригответе три купички, напълнете всяка отделно с брашно, разбити белтъци и японска галета. Потопете крушите първо в брашното, после в белтъците и най-накрая в японската галета. Изпържете ги в предварително загрятото олио до тъмнозлатен цвят. Напълтете ги със сместа от сиренето и ги сервирайте полутопли.

Желирано пюре: Обелете двете круши, махнете вътрешноста и ги нарежете. Миксирайте ги, докато се получи хомогенно пюре и прибавете вино. Загрейте сместа в тенджера и когато започне да ври, прибавете агар агар и предварително потопен в студена вода желатин. Разбъркайте внимателно и сложете или в силиконови малки формички или в тава, в която може да ги нарежете, когато сместа се втвърди.

Това предястие се сервира със салата, орехи и препечени кубчета от хляб.

Можете да разгледате още от кулинарните предложения на Даниела Иванова в социалните мрежи:

Instagram: foodstyletdeco

Facebook: Кулинарията на Даниела Иванова