Az-jenata.bg започна нова кулинарна рубрика, която се казва „Вкуси света“. В рубриката ще публикуваме по една рецепта на кулинаря Даниела Иванова.

Новото кулинарно предложение на Даниела е шоколадов мус със сърце от сок на череши и хрупкава бисквита с крем от бял шоколад и червени плодовеШоколадов мус: Стоплете течната сметана и прибавете върху нарязания на ситно  шоколад. Оставете 5 минути и чак след това разбъркайте, за да се получи хомогенна смес. Оставете да се охлади до 35°. Разбъркайте белтъците със захарта, за да станат средно стегнати и ги прибавете постепенно в шоколадовия ганаш. Сложете ги в съдовете по ваш избор и сложете замразеното плодово сърце в средата. Оставете най-малко 12 часа в хладилника, за да стегне шоколадовия мус. Сърце от сок на череши: Почистете плодовете и махнете костилките. Миксирайте, докато се получи хомогенно пюре. Разделете сместа на две и сложете едната част да се свари със захарта. Когато започне да завира, прибавете агар агар. Разбъркайте добре и тогава прибавете останалата част от пюрето. Сложете сместа в силиконови форми. Оставете 12 часа във фризера.

Бисквита с бутер тесто:

Разтелете тестото в продълговата тава като сложите от двете страни, долу и горе хартия за печене. Натиснете с друга тава и сложете във фурната на 150° за 1 час.

Когато бисквитата е готова, извадете я и я поръсете с пудра захар от двете страни, деликатно. Сложете я отново във фурната за 5 минути, докато захарта се карамелизира. Оставете да изстине и чак тогава я нарежете с нож за хляб, на желаната от вас форма.

Крем ганаш от бял шоколад:

Оставете да заври течната сметана и я изсипете върху предварително нарязания на ситно шоколад. Оставете така 5 минути и ги разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. Оставете да изстине и  сложете в хладилника за 12 часа. Когато е готов ганаша, разбийте го с миксер, докато се получи пухкав крем.

Можете да разгледате още от кулинарните предложения на Даниела Иванова в социалните мрежи:

Instagram: foodstyletdeco

Facebook: Кулинарията на Даниела Иванова

Снимки: аgainstomatoes