За приготвяне на пълнежа:

В купа смесете кокоса, захарта, рикотата. Омесете гладко тесто. Разделете го на 16 порции. Оформете всяка порция в топче. Притиснете по един бадем във всяко топче точно в центъра. Охладете топките в хладилник за 20 минути.

За приготвяне на обвивката:

Поставете шоколада в съд за разтапяне на водна баня. Разбърквайте. Докато се топи, добавете сметаната. Разбърквайте, докато не останат никакви бучки. Свалете от котлона. С помощта на клечка за зъби или шишче, потопете всеки бонбон в шоколадовата смес така, че да покрие навсякъде. Поръсете обилно с кокос или оваляйте трюфелите.

Сложете трюфелите в хладилник, докато изстинат напълно и шоколадът се втвърди.

Снимка: iStock

Опитайте още: