Меню

Фар бретон със сливи

26 октомври 2021 | 05:57 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г сини сливи без костилки 
125 г брашно
125 г захар
1 щипка сол
4 яйца
750 мл прясно мляко 
2 супени лъжици ром
1 супена лъжица ванилова захар
1 чаена лъжица бакпулвер
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 240 градуса. Намажете плитка кръгла тава с малко мазнина. Постелете хартия за печене. Сложете сливите в тиган с достатъчно вода, колкото да ги покрие. Оставете да заври и нека къкри 10 минути с разбъркване. Сливите ще омекнат, но ще запазят формата си.

Отцедете сливите. Поставете ги в подготвената форма за печене. Смесете брашното, захарта, ваниловата захар и бакпулвера в купа. Добавете яйцата едно по едно и разбийте много добре с миксер. Внимателно добавете млякото към сместа, като разбърквате с дървена лъжица, докато се смеси с останалите съставки. Залейте сливите с тестото. Печете за 10 минути в загрятата фурна. След това увеличете на 200 градуса и печете още 30 минути или до златиста коричка отгоре. Сервирайте сладкиша топъл.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай