В тиган на ниска температура поддържайте приготвения бульон топъл. В друг тиган загрейте част от зехтина. В него задушете гъбите, докато покафенеят и изгубят част от водата си. Оставете настрана. В друг тиган загрейте другата част от зехтина. В нея задушете тиквичките до златисто. Оставете настрана.

В същия тиган разтопете половината от маслото. В него запържете шалота, докато омекне. Добавете останалото масло и ориза. Разбърквайте, докато стане прозрачен, а лукът златист. Добавете бялото вино и продължете с разбъркването, докато се абсорбира.

Долейте една чаша от бульона и разбърквайте, докато се абсорбира. Повторете това няколко пъти, докато излеете цялото количество бульон в тигана, а оризът започне да става кремообразен. Междувременно запържете бекона в друг тиган. Добавете го към ориза, добавете чедъра, солта и пипера. Разбъркайте много добре. На финала добавете гъбите, тиквичките и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: