Меню

Печена тиква с подправки

25 октомври 2021 | 11:35 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1,5 кг тиква
За поръсване на тиквата:
20 г филирани бадеми
пушен червен пипер на вкус
розмарин на вкус, сушен или пресен нарязан
20 г тиквени семки
сол, черен пипер на вкус
зехтин на вкус
За овкусяване след изпичане:
4-5 с.л. зехтин
няколко стръка магданоз
няколко листа градински чай
60 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Намазнете тава за печене. Тиквата се нарязва на полумесеци или на не много дебели парчета, като може да я изпечете с кората, което означава, че преди това ще трябва да я измиете много добре. Семките ѝ се премахват. Подредете я в тавичката и поръсете със зехтина, подправките, бадемите и семките. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 – 45 минути. След като тиквата е изпечена може да я залеете с комбинация от зехтин с наситнен магданоз и градински чай. Това разбира се е по желание.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай