Меню

Печено пиле с гъби и моцарела

31 октомври 2021 | 12:27 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
210 г гъби, нарязани
4 бр. пилешки гърди, нарязани 
2 яйца, разбити 
120 г галета или хлебни трохи 
30 г масло
170 г моцарела, нарязана
175 мл пилешки бульон
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете половината от гъбите в тава за печене. Потопете пилешките гърди в разбитите яйца, след това в галетата. В тиган на средна температура разтопете маслото. Запържете пилешкото от двете страни до златисто. Подредете месото в тавата върху гъбите. Покрийте с останалите гъби. След това подредете нарязаната моцарела. Залейте с бульона.

Печете за 35-40 минути или докато пилешкото се изпече, а заливката от моцарела се разтопи и хване загар.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай