Меню

Шоколадов кекс без брашно с 2 съставки

13 ноември 2021 | 11:52 | Михаела Лазарова
4 от 9 гласа
Добави в любими
4 големи яйца
250 г шоколад по ваш избор
50 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня, много е важно да е добре разтопен, но да не бъде топъл. Това е важно, защото към него ще се прибавят само жълтъците и ако шоколадът е твърде топъл, те ще се сготвят, а не бива. След като сте разтопили шоколада, добавяте към него жълтъците. Белтъците се разбиват с миксер на твърд сняг, след което бавно и постепенно се добавят към шоколадовата смес. Бъркайте с шпатула. Изсипете тестото в тава, в която сте сложили хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 30 минути. След като кексът изстине може да го поръсите с пудра захар или да го декорирате с шоколадова глазура, като тук може да видите една рецепта.

Снимка: iStock

По идея от cookist.com

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай