Меню

Домашен пастет с коняк, лук и сметана

1 януари 2022 | 12:24 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
40 г масло 
1 ч.л. горчица
½ глава червен лук, нарязан
2 скилидки чесън, пресован 
450 г пилешки дробчета, почистени и нарязани 
2 с.л. коняк или бренди 
1 ч.л. лимонов сок 
40 мл готварска сметана 
2 с.л. пресен магданоз, нарязан 
Сол и черен пипер на вкус
180 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В тиган на средна температура разтопете маслото. Добавете горчицата, лука и чесъна. Гответе с разбъркване около 5 минути, докато омекнат. Добавете дробчетата и пържете, докато покафенеят, но все още имат розов център. Добавете коняка/ брендито, сметаната, магданоза и овкусете с подправките. Разбъркайте добре и свалете от котлона. Изчакайте няколко минути и пасирайте с пасатор или в блендер.

Прехвърлете в подходящ съд или разпределете в няколко съда. Затворете с капак. Охладете за минимум 2 часа преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай