Меню

Пълнени гъби с бекон и едам

10 декември 2021 | 05:13 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
100 г бекон, нарязан 
30 г масло 
250 г гъби 
2 стръка пресен розмарин, нарязан 
1 глава лук, ситно нарязан 
150 г настърган едам
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Отделете гъбите от пънчетата. Нарежете пънчетата и ги оставете настрана. Разтопете маслото в тиган на средна температура. В него запържете лука. Добавете нарязаните пънчета и гответе около 5 до 7 минути с разбъркване. В друг тиган запържете бекона до златисто. Отцедете върху хартия. Добавете бекона към тигана с пънчетата и лука. Добавете и сиренето едам заедно с розмарина. Разбъркайте добре.

Напълнете всяка гъба с плънката. Подредете в тава за печене. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай